Αθλητικά
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 22:44

Προβληματικός στην άμυνα ο ΠΑΟΚ

Ισόπαλος, με σκορ 2-2, κόντρα στην Τσβόλε αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Ισόπαλος, με σκορ 2-2, κόντρα στην Τσβόλε αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», Άμπελ Φερέιρα, πραγματοποίησε αρκετές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, με την ομάδα να είναι μεν αποτελεσματική, αλλά προβληματική στα μετόπισθεν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ καθώς δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Μπίσεσβαρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα, πέρασε ωραία τη μπάλα για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-0.

Παρά το γκολ, όμως, οι εντυπώσεις ανήκουν στην Τσβόλε, καθώς πριν συμπληρωθεί το 15λεπτο είχε καταγράψει ήδη τέσσερις τελικές προσπάθειες, τρεις εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Ζίβκοβιτς να φωνάζει παρών. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να... χτυπήσει χωρίς αποτέλεσμα στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενος πως οι Ολλανδοί παρέμεναν αρκετά ψηλά και είχαν αργές επιστροφές.

Μετά τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο Φερέιρα, η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά και σε συνδυασμό με τα σοβαρά λάθη των Ολλανδών, ήρθε το 2-0 πριν το 30ό λεπτό.  Ο Ζαμπά «έκλεψε» τη μπάλα, τροφοδότησε για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Οι Ολλανδοί «απάντησαν» γρήγορα και στο 36΄ μείωσαν σε 2-1 με σκόρερ τον Γιόνσεν (κεφαλιά). Η αποβολή του Πέδρο Ενρίκε στο 71΄ έδωσε την ευκαιρία στην Τσβόλε να φτάσει στην ισοφάριση στο 81΄ με πέναλτι του Τάι (το έκανε ο Μάτος).