Πολιτική
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα, με πολύ χαμηλή θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένση. Θερμοκρασία: Από -15 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -10 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -9 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα βόρεια και στα νότια, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα νότια τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -9 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και αργότερα ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.