Πολιτική
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 12:53

Για αντιφάσεις υπουργών έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου

Τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κατά τη χθεσινή ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Κάθε φορά που μιλούν οι υπουργοί, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι συγκαλύπτεται η αλήθεια στην υπόθεση των υποκλοπών.

Όπως υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ ζητεί να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και πρόσθεσε ότι πέραν των νομικών πτυχών της υπόθεσης υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους υπουργούς.

Μεγάλες -τόνισε- είναι οι ευθύνες του πρωθυπουργού και στα μεγάλα προβλήματα, όπως η ανεργία, η ακρίβεια και η μείωση των εισοδημάτων.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα δυο χρόνια από την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή επιτείνει την ανασφάλεια του έλληνα πολίτη, δεν προστατεύει το εισόδημά του, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν διασφαλίζει σωστή και εύρυθμη λειτουργία των θεσμών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Καραμανλής ασχολείται με τον ανασχηματισμό μιας κυβέρνησης, η οποία επί μήνες βρίσκεται σε ανασχηματισμό και φαίνεται πως αυτή είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Αντίθετα, τόνισε, προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι τα προβλήματα του πολίτη, η οικονομία, η επίθεση στο εισόδημα και η λάθος πορεία της χώρας διεθνώς.

Ο κ. Παπανδρέου τέλος, σημείωσε ότι τα δυο χρόνια που πέρασαν από την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο, το Κίνημα έχει κάνει άλματα και αυτό οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια.