Πολιτική
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 14:28

Τρεις νεκροί σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα δύο ωρών σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, σε φυλασσόμενες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το δυστύχημα έγινε στις 11 το πρωί όταν η υπ΄αριθμόν 1631 επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Σέρρες- Θεσσαλονίκη συγκρούσθηκε με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που επιχείρησε να περάσει από ισόπεδη διάβαση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης του ΟΣΕ, κ.Λάτσιο, η διάβαση διαθέτει αυτόματο ηχοφωτεινό σύστημα με μπάρες που βρισκόταν, την ώρα του δυστυχήματος, σε λειτουργία. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σίνδου.

Δύο ώρες αργότερα, ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίσθηκε θανάσιμα σε σιδηροδρομικό δυστύχημα λίγο έξω από τον σταθμό της Δοϊράνης. Η επιβατική αμαξοστοιχία 445 με δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με ΙΧ φορτηγάκι σε φυλασσόμενη, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς Π.Θωμαίδη, διάβαση.

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ακαριαία ο οδηγός του ΙΧ, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ