Αθλητικά
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 15:34

Πάει για το «μπαμ» με Φριντέτ ο Παναθηναϊκός

«Βόμβα» με τον Αμερικανό σουτέρ, Τζίμερ Φριντέτ, προσπαθεί να «πυροδοτήσει» ο Παναθηναϊκός.

«Βόμβα» με τον Αμερικανό σουτέρ, Τζίμερ Φριντέτ, προσπαθεί να «πυροδοτήσει» ο Παναθηναϊκός.

Η υπόθεση του Γιάνις Στρέλνιεκς δεν φαίνεται να προχωρά για τους «πράσινους», αν και οι διαπραγματεύσεις με τον Λετονό γκαρντ είχαν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Οι άνθρωποι των νταμπλούχων Ελλάδας, όμως, αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να «κάνουν πίσω» και να εξετάσουν κάποιες άλλες περιπτώσεις σουτέρ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μία από αυτές είναι και ο 30χρονος «μπόμπερ», Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος προτάθηκε στο «τριφύλλι» και η περίπτωσή του εξετάζεται πάρα πολύ σοβαρά. 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως έχουν γίνει ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους «πράσινους» να καταθέτουν μία εξαιρετική πρόταση στον παίκτη προκειμένου να τον πείσουν για να παίξει στην Ευρώπη.

Ο Φριντέτ την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στην Κίνα με τους Σανγκάη Σταρκς, έχοντας ένα «μυθικό» συμβόλαιο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πείσει τον 30χρονο «killer» να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Τη σεζόν 2018/19 ο Αμερικανός είχε 36.9 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 5.4 ασίστ μέσο όρο με 42.2% στα τρίποντα σε 40 λεπτά συμμετοχής στο κινεζικό πρωτάθλημα, ενώ έκλεισε την σεζόν με την φανέλα των Σανς στο ΝΒΑ, έχοντας 3.7 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ μέσο όρο σε 10 λεπτά συμμετοχής (6 αγώνες).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Φριντέτ είχε ενταχθεί αρχικά στο ρόστερ του Γκόλντεν Στέιτ για το Summer League του Λας Βέγκας, ωστόσο αποχώρησε έπειτα από δύο αγώνες υπό τον φόβο ενός τραυματισμού, αφού είχε στο μυαλό του να αγωνιστεί εκτός ΗΠΑ και την σεζόν 2019/20.