Πολιτική
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές στα δυτικά, στροφή των ανέμων σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και άνοδο της θερμοκρασίας, με παγετό στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογιή Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -10 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί και από το μεσημέρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που το απόγευμα θα στραφοπύν σε ισχυρούς και στα νότια σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από -6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί έως πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένη, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αργότερα νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Το πρωΐ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς και σταδιακά νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Πρασκευή η ΕΜΥ στη Δυτική, Κεντρική, Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί και πιθανώς θυελλώδεις, οι οποίοι στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.