Πολιτική
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 08:34

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές, είναι το θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γιατί παραιτήθηκε το 2004 ο υπεύθυνος Ασφαλείας της Vodafone; Επί τρεις ώρες κατέθετε στην Εισαγγελία.

* ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ντόρα: ¶ντε γεια!!! Μολυβιάτης: Hello Mr. Ries. Διπλή εμφάνιση των πρωταγωνιστών του ανασχηματισμού.

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ιδιωτικά ΑΕΙ: Εισαγωγή και φοίτηση με αυστηρά κριτήρια. Η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε τη σύσταση μη κρατικών Πανεπιστημίων.

* Η ΑΥΓΗ: Κινήσεις συγκάλυψης. Τηλεφωνικές υποκλοπές-κατασκοπεία.

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Δείχνει το εκβιαστικό σύστημα Κορωνιά και ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της "Vodafone". "Δεν υπήρχε περίπτωση να μην γνώριζε για τις υποκλοπές και ο αυτόχειρας Τσαλικίδης", δηλώνει το κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας.

* ΤΟ ΒΗΜΑ: Στον βούρκο των υποκλοπών κολυμπάει... ανασχηματισμός. Υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές κολλημένοι στο ακουστικό τους. Το Μαβίλη-γκέιτ διχάζει την κυβέρνηση.

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μη κρατικά πανεπιστήμια. Πώς θα λειτουργήσουν. Η υπουργός Παιδείας άνοιξε τα χαρτιά της για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

* ΕΘΝΟΣ: Ώρα μηδέν για τον Κορωνιά. Τι αναφέρει το υπόμνημα του επικεφαλής της Vodafone.

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αποφασισμένος να βρει την αλήθεια ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών γι' αυτό ο κατα-Διώ(κ)της βουτάει στα βαθιά νερά.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ποιοι δεν θέλουν την Μπουρμπούλια στην Ελλάδα. Και νέα αναβολή στην έκδοσή της πέτυχε η πρώην δικαστική λειτουργός.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι υποκλοπές σε CD στην Ομόνοια! Τι είχε πει το 2003 ο Γ. Κωνσταντινόπουλος που κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατάθεση-σοκ: Ο Τσαλικίδης έλεγε ότι έπρεπε να παραιτηθεί από τη Vodafone γιατί ήταν... "Ζήτημα ζωής και θανάτου".

* ΕΣΤΙΑ: Η θετική όψις της οικονομίας. Συνεχές άνοιγμα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία.

* ESPRESSO: Αλέξης Κούγιας: "Δεν χτύπησα ποτέ τον Λαζόπουλο". Όλη η αλήθεια για το επεισόδιο στους "¶ντρες της Χρονιάς".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η αυτοκτονία, κλειδί των ερευνών. Ο Κ. Τσαλικίδης μπορούσε να εντοπίσει το παράνομο λογισμικό, βεβαιώνει ο τ. διευθυντής ασφαλείας της Vodafone - Πολιτική σύγχυση στην κυβέρνηση.

* Ο ΛΟΓΟΣ: Τι γνώριζε ο Τσαλικίδης. Δήλωση-βόμβα του πρώην διευθυντή ασφαλείας της VODAFONE.

* ΤΑ ΝΕΑ: Τεστ αλήθειας για Κορωνιά - Ερικσον. Αναπαράσταση σχεδιάζει η Επιτροπή Απορρήτου.

* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Απαγωγή από τη CIA Έλληνα που βρισκόταν στη λίστα των κοριών. Επιχειρηματίας, μέλος του ΠΑΣΟΚ, αιχμαλωτίστηκε και ανακρίθηκε από πράκτορες.

* Η ΝΙΚΗ: Παρακολουθεί ο Καραμανλής. Βουβάθηκαν οι λαλίστατοι υπουργοί.

* PRESS TIME: Βρέθηκαν ίχνη. Θα βγάλουν στο φως τον αρχικοριό; Αποκάλυψη: Το αποθηκευμένο λογισμικό φανέρωσε τους δράστες.

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπόθεση υποκλοπών: Δράση για την κατάργηση συμφωνιών παρακολούθησης και αστυνόμευσης.

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Κίνηση... ΜΑΤ στη χωματερή. Ανοικτός παρέμεινε ο ΧΥΤΑ μετά από την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και προστατεύθηκε η Δημόσια Υγεία.

* TRAFFIC NEWS: Πώς ο μεγάλος κοριός άκουγε δημοσιογράφους και υπουργούς. Οι καταγγελίες του Μάκη γα τις παρακολουθήσεις διερευνώνται από τις Αρχές.

* Η ΧΩΡΑ: Οι "σκιές" έγραφαν όλα τα δίκτυα! Νασιάκος, Κυριακάκης, Σύρρος και Αποστολίδης δήλωσαν ότι είχαν κινητά άλλων εταιρειών.

* City Press: Εκτός ελέγχου το σίριαλ με τις υποκλοπές. Το Μαξίμου αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση που προκάλεσαν τα κυβερνητικά λάθη.

* METRO: Κατάθεση "φωτιά". Στον εισαγγελέα Διώτη ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της Vodafone.

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετέωροι χιλιάδες μαθητές. Διχάζει το νομοσχέδιο για τα ΤΕΕ.

* ΕΓΝΑΤΙΑ: Στις ίδιες ράγες ίδια ατυχήματα. "Πληγή" για τον ΟΣΕ οι αφύλακτες διαβάσεις οι οποίες σύμφωνα με τους υπευθύνους του Οργανισμού ξεπερνούν τις 228 στη Βόρεια Ελλάδα.

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μίσος στο Ισλάμ, ενώ "κατασκευάζεται" και νέα ένταση με αφορμή το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων