Πολιτική
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 16:11

Έφη Αχτσιόγλου: Να απαντήσει καθαρά για την πιστοληπτική στήριξη ο κ. Μητσοτάκης

Τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη γραμμή πιστοληπτικής στήριξης σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου. Κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

Τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη γραμμή πιστοληπτικής στήριξης σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, σημείωσε πως «η επιθυμία επιστροφής σε ένα καθεστώς στενής επιτροπείας είναι ένα κορυφαίο ζήτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί με καθαρότητα από τον κ. Μητσοτάκη. Η πιστοληπτική γραμμή στήριξης δεν είναι ένα πλαίσιο που δεν έχει συνέπειες για τους πολίτες. Έχει νέα μέτρα, προαπαιτούμενα και νέα επιτροπεία και πρέπει αυτό το πλαίσιο να διαλευκανθεί από τη Ν.Δ., εφόσον επιμένει σε αυτή τη γραμμή, και, τέλος πάντων, να μη χρησιμοποιεί αυτή τη διγλωσσία και να βγει ο κ. Μητσοτάκης να το απαντήσει καθαρά τι θέλει και τι δεν θέλει να κάνει με αυτό... Δεν μπορεί αυτό να υπάρχει στον αέρα και να λέει ο ένας το είπα ο άλλος δεν το είπα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί διά της σιωπής, μονίμως, να προσβάλλει τον ελληνικό λαό».

Κατά την κ. Αχτσιόγλου, «δεν είναι μόνο αυτό το θέμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχουμε κορυφαία θέματα τα οποία μένουν αναπάντητα από την πλευρά της Ν.Δ., με κύριο εξ αυτών το τι προτίθεται να κάνει με το ασφαλιστικό αν αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, με το ποια είναι η θέση της, τελικά, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι προτίθεται να υλοποιήσει. Άρα, σε αυτά τα θέματα δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και να μην εξηγεί».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε πως δε μπορεί να δεχτεί «τη διαρκή τοποθέτηση από τα στελέχη της Ν.Δ. ότι όλοι κάθε φορά κάτι δεν ακούσαμε καλά. Δεν γίνεται αυτό. Δηλαδή, βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για επταήμερη εργασία, όλοι δεν ακούσαμε καλά και κάνουμε μονταζιέρες. Βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και μιλάει για το ΣΔΟΕ, ότι δεν θα στέλνει ελέγχους, πάλι κάτι δεν καταλάβαμε καλά. Βγαίνει το κορυφαίο στέλεχός του και μιλάει για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, πάλι δεν καταλάβαμε καλά. Δεν είναι αυτά τα πράγματα σοβαρή πολιτική γραμμή» υποστήριξε η Έφη Αχτσιόγλου.