Πολιτική
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 15:35

Α. Παπαρήγα για υπόθεση υποκλοπών: «Δεν πρόκειται να ομολογηθεί όλη η αλήθεια»

Όπως αποδεικνύεται, «κράτος, κυβέρνηση, κόμματα εξουσίας, διεθνείς μυστικές υπηρεσίες και ηγετικές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν διαμορφώσει ένα ενιαίο πολύπλοκο μηχανισμό παρακολουθήσεων των λαϊκών κινημάτων, αλλά και αλληλοπαρακολούθησης μεταξύ τους για λόγους οικονομικού και πολιτικού ανταγωνισμού».

Αυτό δήλωσε η γενική γραμματεάς του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

Όπως υπογράμμισε η κ. Παπαρηγα, «ακόμα και αν αποδειχθεί ότι κάποια πρόσωπα έχουν προεξέχουσα ευθύνη για τις υποκλοπές, δεν πρόκειται να ομολογηθεί όλη η αλήθεια, ότι δηλαδή ο ιμπεριαλισμός αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να φιμώσει τους λαούς και για την αναδιανομή της πίττας».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε πάντως, ότι «το λαϊκό κίνημα είναι πολύ πιο ισχυρό από αυτούς που το παρακολουθούν».

Σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ θέτει θέμα ποινικής δίωξης κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone, Γ. Κορωνιά, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έπρεπε από την πρώτη στιγμή, όσον αφορά τη Vodafone, να κάνει την παρέμβασή της με τους μηχανισμούς καταστολής που διαθέτει. Για αυτούς που θα βγουν ευθύνες πρέπει να διωχθούν». «Σε καμιά περίπτωση όμως εμείς δεν θα κοροϊδέψουμε τον ελληνικό λαό όταν διωχθούν πέντε άτομα ώστε να ξεχάσει τη μήτρα του προβλήματος», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος επισήμανε πως «όση προσπάθεια συγκάλυψης και αν έγινε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τα γεγονότα βοούν και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τις εταιρείες αυτές».

Όπως εξάλλου σημείωσε, «πρέπει να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, για λόγους δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και εθνικής ασφάλειας και να παραμείνει ένας εθνικός δημόσιος οργανισμός».