Πολιτική
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 17:29

Τη Δευτέρα ανοίγει το ΚΕΠ για τον Απόδημο Ελληνισμό

Την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τον Απόδημο Ελληνισμό, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Ακαδημίας 3 (στη στοά δίπλα στο θέατρο «ΚΑΡΕΖΗ»), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Με τη λειτουργία του ΚΕΠ Απόδημου Ελληνισμού εκατομμύρια Έλληνες της Διασποράς θα μπορούν να συναλλάσσονται με την ελληνική δημόσια διοίκηση μέσω των προξενείων της χώρας μας δεδομένου ότι αυτά θα είναι συνδεμένα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-kep του τπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο συνδεδεμένο προξενείο επί τόπου και άμεσα για βασικά πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα διοικητικά έγγραφα.

Το ΚΕΠ του Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο θα λειτουργεί έξι μέρες την εβδομάδα και σε 24ωρη βάση, θα εξυπηρετεί τους Έλληνες του Εξωτερικού. Επίσης θα εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους των Αθηνών από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2006 από τις 06:00 έως 22:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως 14:00.

Το ΚΕΠ θα είναι συνδεμένο με τα ακόλουθα 22 προξενεία:

Αμερική

1. Νέα Υόρκη

2. Σικάγο

3. Βοστώνη

4. Σαν Φρανσίσκο

5. Τορόντο

6. Μόντρεαλ

7. Μπουένος Αϊρες

Ευρώπη

8. Λονδίνο

9. Βρυξέλλες

10. Ρώμη

11. Φρανκφούρτη

12. Ντίσελντορφ

13. Βερολίνο

14. Μόναχο

15. Στουτγκάρδη

16. Στοκχόλμη

17. Μόσχα

18. Μαριούπολη

Αφρική

19. Γιοχάνεσμπουργκ

Ωκεανία

20. Σίδνεϋ

21. Μελβούρνη

22. Αδελαϊδα

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣΔΔΑ, έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκπαίδευση με τη χρήση των προηγμένων υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης (e-learning) των υπαλλήλων των προξενείων της Αμερικής, της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας Αυστραλίας και την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν δοκιμαστικά τεστ με εικονικές υποθέσεις. Περίπου σε ένα μήνα το ΚΕΠ Απόδημου Ελληνισμού θα τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία και με τα 22 προξενεία.