Πολιτική
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 20:23

Λ. Αυγενάκης: Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Τη δέσμευση ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τη δέσμευση ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος συναντήθηκε την Κυριακή με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι.

«Δεν υπάρχει καλή επιχείρηση, η οποία δεν φροντίζει τους εργαζόμενούς της. Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς και έχει τους εργαζόμενους ικανοποιημένους» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι αποτελεί προτεραιότητα του κόμματος, ως η επόμενη κυβέρνηση, να επενδύσει στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του προσωπικού στον τουρισμό και την εστίαση, καθώς «αυτή η επένδυση θα βοηθήσει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και κατ' επέκταση θα οδηγήσει σε καλύτερες και υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

«Καμία επιχείρηση δεν ευημερεί μακροπρόθεσμα αν οι άνθρωποί της δεν είναι ευχαριστημένοι. Θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις να προσφέρουν στους εργαζόμενους παροχές και εργαλεία εξέλιξης, ώστε να είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία της εταιρίας στην οποία εργάζονται» έσπευσε να προσθέσει.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του τουριστικού τομέα.

«Απαιτούμε από τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους και ειδικότερα να τηρούν απαρέγκλιτα την εργασιακή νομοθεσία» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

naftemporiki.gr