Πολιτική
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 15:29

Δίκη «17Ν»: Αυτόπτης μάρτυρας αναγνώρισε Κουφοντίνα και Τσελέντη

Τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Πάτροκλο Τσελέντη αναγνώρισε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του αστυνομικού Χρήστου Μάτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Κάσιος, ταμίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα όπου ήταν αστυνομικός φρουρός ο Χρήστος Μάτης, ανέφερε ότι επρόκειτο για εν ψυχρώ δολοφονία.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, από τους δράστες της ληστείας, ο ένας ήταν ντυμένος αστυνομικός και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον Χρήστο Μάτη, ενώ ένας άλλος ντυμένος με πολιτικά τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ο μάρτυρας κατόπιν ερωτήσεων των δικαστών της έδρας, είπε ότι πολύ περισσότερο με αυτόν που πυροβόλησε, μοιάζει ο Πάτροκλος Τσελέντης και ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μοιάζει πιο πολύ με τον ψευτο-αστυνομικό. Επίσης, όπως υποστήριξε, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν ήταν στη ληστεία.

Σημειώνεται ότι με βάση την πρωτόδικη απόφαση έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Χρήστου Μάτη σε ισόβια κάθειρξη ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Χριστόδουλος Ξηρός, ως αυτουργός και άμεσος συνεργός, αντίστοιχα, στην ανθρωποκτονία, και σε ποινή κάθειρξης ο Πάτροκλος Τσελέντης ως απλός συνεργός.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.