Πολιτική
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 17:03

Χ. Καστανίδης: Ο κ. Καραμανλής να βγει και να μιλήσει

«Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, υπάρχει ένα θεμελιώδες ερώτημα: Πόσα γνωρίζει η κυβέρνηση και πόσα έχει αποκρύψει από τον ελληνικό λαό»;

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, επικρίνοντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό για τη στάση του στο ζήτημα.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, όταν δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα ανασφάλειας για τη χώρα και τους πολίτες, ο υπεύθυνος πρωθυπουργός για να είναι τέτοιος, πρέπει να βγει και να μιλήσει. Δεν είναι δυνατό να τοποθετούνται υπουργοί και μάλιστα με πολλές αντιφάσεις, ο έλληνας πρωθυπουργός να μην εμφανίζεται πουθενά σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Ο κ. Καραμανλής έχει τη μεγάλη ευθύνη να βγει και να μιλήσει», παρατήρησε ο κ. Καστανίδης.

Ερωτηθείς αν στο ΠΑΣΟΚ εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταθέσει ερώτηση για το θέμα προς τον Πρωθυπουργό ο κ.Παπανδρέου, ώστε να του απαντήσει ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο κ. Καστανίδης απάντησε: «Η ώρα του πρωθυπουργού είναι ώρα των βουλευτών κυρίως. Έχει θεσμοθετηθεί αυτή η δυνατότητα ακριβώς για να ρωτούν οι βουλευτές και όχι τόσο οι αρχηγοί, διότι έχουν και τη δυνατότητα της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση».