Πολιτική
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 21:51

Σημίτης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις υποκλοπές ως θεατής

Εναντίον της κυβέρνησης στράφηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, αλλά και γενικότερα την πολιτική της, εντός της χώρας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ομιλία του σε εκδήλωση πέντε Κινήσεων Πολιτών στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση - Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Η απάντηση της Ελλάδας».

«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το θέμα των υποκλοπών ως θεατής. Παραπέμπει σε δικαστικές διαδικασίες για τις οποίες η ίδια προανήγγειλε ότι αποκλείεται να καταλήξουν σε αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή δώδεκα περίπου μήνες αφού διαπιστώθηκε το γεγονός να μην έχει υπάρξει καμιά ενέργεια από την οποία προκύπτει ότι η Πολιτεία υπερασπίζεται τον εαυτό της αποτελεσματικά. Οτι η Πολιτεία αντιδρά ακαριαία και αναζητά ευθύνες από εκείνους που δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους...

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι χώρα, όπου δρουν χωρίς ενόχληση και με ιδιαίτερο θράσος μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών, το παρακράτος των χρηματιζόμενων και ασυνείδητων επισήμων και ανεπισήμων πρακτόρων ή διαφόρων επιχειρήσεων οι οποίες αγνοούν θεσμούς και νομοθεσίες... Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του αποδείχτηκαν ανεπαρκείς. Αυτή είναι η αλήθεια. Να μας λένε εκ των υστέρων, ότι θα αλλάξουν τους νόμους; Θα κάνουν Επιτροπή; Θα συνέλθουν οι ανεξάρτητες Αρχές; Οι θεσμοί υπήρχαν ναι ή όχι; Γιατί δεν τους χρησιμοποίησαν και τους καλούν εκ των υστέρων; Αυτό δείχνει ότι είναι ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ