Πολιτική
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές χιονπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά, ισχυρούς βορείους ανέμους και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις το πρωΐ, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -9 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νοτιοδυτικά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή χιονόνερου. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές χιονπτώσεις, κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές. Χιονόνερο στις νοτιότερες πεδινές. Τα φαινόμενα από το βράδυ, βαθιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στή Νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και στα νότια αργότερα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Αττική

ΝΕφώσεις με χιονπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρη χιονόπτωση και στην πόλη της Αθήνας. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης, κυρίως στα ανατολικά του νομού τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές, χιονόνερο. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο, πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά παγετός, κατά τόπους ισχυρός.