Αθλητικά
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 15:53

Υπόθεση Κεντέρη-Θάνου: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου, υπέβαλε ο Καναδός Ιβ Φορτιέ, μετά την αίτηση εξαίρεσης που είχαν καταθέσει οι δύο αθλητές και τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει ο ΣΕΓΑΣ για τις σχέσεις που διατηρούσε το νομικό γραφείο που εκπροσωπούσε με την WADA.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) μετά την εξέλιξη αυτή, ανακοίνωσε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, που είχε οριστεί για τις 22 και 23 Φεβρουαρίου, και θα ορίσει νέα ημερομηνία.

Η αναβολή είναι αποτέλεσμα της απόφασης του προέδρου του δικαστικού πάνελ, κ. Ιβ Φορτιέ να παραιτηθεί. Στην επιστολή παραίτησής του προς το CAS ο κ. Φορτιέ δίνει έμφαση στο γεγονός ότι ενοχλήθηκε βαθιά από τις κατηγορίες που απηύθυναν εναντίον του προσωπικά οι δύο Ελληνες αθλητές και η Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου. Ο νομικός σύμβουλος των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του κ. Φορτιέ από τη θέση του προέδρου του πάνελ, αφού ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο» ανακοίνωσε το CAS.

Οπως προσθέτει το Διεθνές Aθλητικό Δικαστήριο στην ανακοίνωσή του, «ο κ. Φορτιέ απέρριψε τις εναντίον του κατηγορίες για τις σχέσεις συνεργάτη του με την WADA, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί, ώστε η διαδικασία στο δικαστήριο να προχωρήσει μέσα σε ατμόσφαιρα απόλυτης εμπιστοσύνης και ηρεμίας».

Ακόμη, το CAS εξέφρασε προς τον κ. Φορτιέ την πλήρη εμπιστοσύνη και αναγνώριση του έργου που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει. Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί σε κλίμα ηρεμίας και θα ολοκληρωθεί στα απαραίτητα χρονικά πλαίσια, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του κ. Φορτιέ στην προεδρία του δικαστηρίου και οι νέες ημερομηνίες εκδίκασης της υπόθεσης.