Πολιτική
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 16:22

ΠΑΣΟΚ: «Προεξοφλημένο γραμμάτιο» ο ανασχηματισμός

«Προεξοφλημένο γραμμάτιο» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κάνοντας λόγο για «ανασχηματισμό αμηχανίας και αδυναμίας».

«Επιτέλους ο κ. Καραμανλής κατάφερε να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του. Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να αγοράσει χρόνο, αλλά ο σημερινός ανασχηματισμός είναι ήδη ένα προεξοφλημένο γραμμάτιο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να ανασχηματίσει τις πολιτικές του, που εξυπηρετούν τους λίγους και πλήττουν τους πολλούς, πολιτικές αντιλαϊκές που υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, που πηγαίνουν την Ελλάδα πίσω.

Δεν μπορεί να ανασχηματίσει τον εαυτό του, που έχει την ευθύνη για το συντονισμό μιας κυβέρνησης που αδυνατεί να συντονιστεί, μιας κυβέρνησης αναποτελεσματικής, που λειτουργεί μόνο επικοινωνιακά για την παραπλάνηση, την εξαπάτηση, τον αποπροσανατολισμό και τη μετάθεση ευθυνών».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «οι δήθεν μεταρρυθμίσεις, η επανίδρυση του κράτους, το μικρό και ευέλικτο σχήμα, αποδεικνύονται για τη ΝΔ και τον κ. Καραμανλή “λόγια του αέρα” και ο σημερινός ανασχηματισμός θα αποδειχθεί “μια τρύπα στο νερό”, που σε καμιά περίπτωση δεν θα συγκαλύψει τις ευθύνες του ίδιου του κ. Καραμανλή, τις ευθύνες της κυβέρνησής του και τα αποτελέσματα μιας αυταρχικής και αντιλαϊκής πολιτικής, μιας πολιτικής συντήρησης και οπισθοδρόμησης».

Σε ερώτηση για το πόση πίστωση χρόνου δίνει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κυβέρνηση, προκειμένου να ζητήσει εκλογές, ο κ. Αθανασάκης παρατήρησε πως γι αυτή την κυβέρνηση το ρολόι μετράει αντίστροφα.

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει την είσοδο στην κυβέρνηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε γενικότερα να ειπεισέλθει σε επιμέρους σχόλια για τους υπουργούς.

Τέλος, σε ερώτηση για τη ανάληψη του υπουργείου Πολιτισμού από τον Γιώργο Βουλγαράκη, θέση την οποία κατείχε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο κ. Αθασάκης τονισε πως στο υπουργείο Πολιτισμού δεν υπήρχε υπουργός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «υπήρχε ένας ανύπαρκτος υπουργός Πολιτισμού και είχαμε πει ότι αν ο κ. Καραμανλής ως Πρωθυπουργός βαθμολογούσε τους υπουργούς του, ως υπουργός Πολιτισμού θα έπρεπε να πάρει πολύ κακό βαθμό». «Από εκεί και πέρα οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν θα είναι οι ίδιες. Θα δούμε τον νέο Υπουργό, ο οποίος έρχεται από μια τραυματική εμπειρία και θα δούμε πως θα προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.