Πολιτική
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Σταδιακή βελτίωση του καιρού, αλλά με τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από -13 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από -7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το πρωΐ στις Σποράδες και την Εύβοια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, που από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί και στα νότια, τοπικά πολύ ισχυροί, που από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το πρωΐ στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και πιθανώς αργότερα στα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες χιονπτώσεις στατ ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα πελάγη, τοπικά ισχυροί. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ, θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.