Αθλητικά
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 12:48

Παναθηναϊκός: Μεταγραφή με προοπτική ο Γουάιλι

O Τζέικομπ Γουάιλι αποτελεί την πρώτη προσθήκη του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας περιόδου.

O Τζέικομπ Γουάιλι αποτελεί την πρώτη προσθήκη του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας περιόδου.

Ο Αμερικανός σέντερ της Γκραν Κανάρια αποτελεί προσωπική επιλογή του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος τον είχε ξεχωρίσει μετά την δεύτερη αναμέτρηση των «πρασίνων» με την ισπανική ομάδα, στο πλαίσιο της Euroleague και είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να προχωρήσει η περίπτωσή του.

Όπερ και εγένετο. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να κλείσουν τον 26χρονο παίκτη και εντός των προσεχών ημερών η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί και τυπικά με τις σχετικές ανακοινώσεις.

Λίγο πριν τελειώσει η σεζόν οι νταμπλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν το «χτίσιμο» της ομάδας για τη νέα σεζόν. Αυτή την φορά, μάλιστα, προχώρησαν σε μία κίνηση ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα, να κλείνει, δηλαδή, ένας παίκτης πριν τελειώσει (και τυπικά) η αγωνιστική περίοδος.

Ο Γουάιλι έκανε ντεμπούτο στην Euroleague στις 28 Φεβρουαρίου και εντυπωσίασε. Αντίπαλός του, ο Παναθηναϊκός. Η Γκραν Κανάρια συνετρίβη, αλλά ο παίκτης έκανε μεγάλο ματς εντυπωσιάζοντας τον Πιτίνο.

Σε 27 λεπτά στο παρκέ πέτυχε 16 πόντους με 6/10 δίποντα και 4/4 βολές, κατέβασε 4 ριμπάουντ (3 επιθετικά - 1 αμυντικό), έκανε 1 κόψιμο και κέρδισε και 4 φάουλ.

Παρότι η διοίκηση δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή του Πιτίνο, προχωράει στην «επόμενη ημέρα» με βάση «τα θέλω» του Αμερικανού προπονητή, ο οποίος στο μικρό χρονικό διάστημα που εργάζεται στην Ελλάδα έχει δείξει τις προτεραιότητές του, στην επιλογή παικτών και όχι μόνο. 

Ο Γουάιλι παίζει πρωτίστως στην θέση «5», ΄'οδημιουργώντας επιθετικά μεγάλα προβλήματα λόγω της αθλητικότητας και της καλής τεχνικής του μετά από πικ εν ρολ, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί άνετα και στο «4», ειδικά αν ανεβάσει τα ποσοστά του από το τρίποντο.

Σε επτά συμμετοχές στην Euroleague είχε διψήφιο αριθμό πόντων ανά ματς (10π. σε 21:38). Μάλιστα, τις πέντε από τις επτά φορές ήταν διψήφιος. Από εκεί και πέρα, είχε σταθερά 1 κόψιμο κατά μέσο όρο και 2,6 ριμπάουντ.

Στα αρνητικά του είναι πως δεν δουλεύει καλά το σκριν, ενώ το βασικό του μειονέκτημα είναι η αντίδρασή του απέναντι σε παίκτες με σαφώς μεγαλύτερη σωματική διάπλαση (Σεραφέν, Τόμιτς), ενώ δεν διαθέτει και την εμπειρία των μεγάλων αγώνων, ούτε έχει δοκιμαστεί σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Πιτίνο, όμως, και το τμήμα σκάσουτινγκ του Παναθηναϊκού έχουν διακρίνει έναν αρκετά «πεινασμένο» παίκτη για να εξελιχθεί και στον Παναθηναϊκό θα έχει την ευκαιρία της ζωής του.

Το κίνητρο που θα έχει θα είναι υψηλότατο κι από τη στιγμή που κάθε χρόνο δείχνει να βελτιώνεται, ο Πιτίνο θεωρεί πως έχει τα φόντα να... απογειωθεί με βάση τα χαρακτηριστικά του.