Πολιτική
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 11:16

Παπανδρέου: Κρύβεται ο Πρωθυπουργός

«Ο Ελληνας πολίτης βιώνει καθημερινά οικονομική ανασφάλεια και πολιτική σήψη… Είμαστε μάρτυρες μιας κυβέρνησης που κατακερματίζει το δημόσιο συμφέρον, που εξυπηρετεί τους λίγους σε βάρος των πολλών. Είμαστε μάρτυρες της προσπάθειας του Πρωθυπουργού να κρύβεται από τα προβλήματα, από τις ευθύνες και την πραγματικότητα».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «μετά από δύο χρόνια ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να κρύψει τις ευθύνες με ανακύκλωση στελεχών… Απέλπιδα προσπάθεια. Ο λαός δεν παρασύρεται, ξέρει ποιες είναι οι ευθύνες του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε επίσης τον κ. Καραμανλή ως «τον χειρότερο υπουργό Πολιτισμού μετά τη μεταπολίτευση», ενώ τον κατηγόρησε για τους χειρισμούς των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και απασχόλησης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο Πρωθυπουργός «είναι υπεύθυνος για την αποτυχία στο Κυπριακό, στο θέμα της FYROΜ, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις… Ευθύνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την αποτυχία του πρώην υπουργού Αμυνας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στον κ. Καραμανλή «για την αύξηση της εγκληματικότητας, για τις απαράδεκτες επιχειρήσεις κατά μεταναστών με εμπλοκή ξένων υπηρεσιών», ενώ τον κατηγόρησε για συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Αναφερόμενος στις υποκλοπές είπε ακόμη τα εξής: «Γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων… Ο κ. Κορωνιάς κάλυψε τους υποκλοπείς, ο κ. Βουλγαράκης κάλυψε τον κ. Κορωνιά, ο κ. Καραμανλής κάλυψε τον Βουλγαράκη».