Mag
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 07:22

Μια Γαλλίδα κατακτά την κορυφή της ζαχαροπλαστικής

Η 32χρονη Ζεσικά Πρεαλπατό από τη Γαλλία φέρει εδώ και λίγες ώρες τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του World's 50 Best Restaurants.

Η 32χρονη Ζεσικά Πρεαλπατό από τη Γαλλία φέρει εδώ και λίγες ώρες τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του World's 50 Best Restaurants.

Η Πρεαλπατό, η οποία εργάζεται στο βραβευμένο με τρία αστέρια Μισελέν εστιατόριο Plaza Athenee στο Παρίσι, είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο, σύμφωνα με την Ελέν Πιετρινί, διευθύντρια της κατάταξης που καθιερώθηκε το 2002.

Η 32χρονη, η οποία δήλωσε έκπληκτη από τη βράβευσή της, δημιουργεί τολμηρά και ασυνήθιστα επιδόρπια με βάση τα φρούτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Στο βιβλίο της «desseralite» - από τις λέξεις dessert (επιδόρπιο) και naturalite (φυσικότητα) - προτείνει τις συνταγές για 50 επιδόρπια που ετοίμασε στο Plaza Athenee, χρησιμοποιώντας κυρίως φυσικά προϊόντα.

Ανάμεσα στις τελευταίες δημιουργίες της, είναι τα επιδόρπια με φράουλες και έλατο, με μπίρα και ραβέντι.

Με πληροφορίες από AFP