Πολιτική
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 14:21

Δημοτικές, Νομαρχιακές εκλογές: Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά

Tους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη στις προσεχείς εκλογές για τους ΟΤΑ ανακοίνωσε η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Γιώργος Μαυρίκος -επικεφαλής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ- θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας-Πειραιά, ο Ηλίας Νικολόπουλος -από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΗΚΚΙ- υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης -ναυτεργάτης- υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, ο Σπύρος Χαλβατζής -μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ- υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, η Ελπίδα Παντελάκη -βουλευτής- υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, ο Αγάπιος Σαχίνης -συνδικαλιστής- υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Ζιώγας -νομαρχιακός σύμβουλος- υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Πάντζας -από το ΔΗΚΚΙ- υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής, και ο Κώστας Παπαπολυχρονίου -δικηγόρος- υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής.

Στις δηλώσεις της η Γραμματέας του ΚΚΕ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και πρόσθεσε ότι δεν είναι εναλλακτική λύση οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το Συνασπισμό.

Σε ερώτηση πως θα αντιδράσει το ΚΚΕ σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία εκδηλώσουν την υποστήριξή του προς συνδυασμούς του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα "να αφήσουν τα κόλπα".

Κληθείσα να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Γ. Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη, η κα Παπαρήγα τόν κατηγόρησε ότι έχει αντιδραστικές, εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις, που δεν τις ομολογεί.