Πολιτική
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 14:52

Γ. Παπανδρέου: Ο κ. Καραμανλής δεν τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις

Ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά, αλλά, μετά τις εκλογές, είδαμε ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, εγκατάλειψη του αγρότη, του συνταξιούχου και της περιφέρειας, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Κρανίδι της Ερμιονίδος, κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Αργολίδα. Όπως είπε, ο Πρωθυπουργός δεν τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις για να υπογραμμίσει ότι «εμείς δεν θα κοροϊδέψουμε τον κόσμο, αυτό που θα πούμε θα το κάνουμε».

«Θέλουμε τον Έλληνα με το κεφάλι ψηλά και καθαρό το μέτωπο», τόνισε, «αντίθετα η ΝΔ θέλει τον Έλληνα με σκυμμένο το κεφάλι και υποταγμένο, ώστε να είναι εύκολη λεία στις επιθυμίες των κομματαρχών της.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την προσωπική του αντίθεση και του κόμματός του στη φθηνή εργασία, η οποία, όπως είπε, θεωρείται πλεονέκτημα από τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση. Είμαστε, είπε, αντίθετοι στη φτώχεια και στη μείωση του εισοδήματος. Δίνουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον με δημοκρατικό ήθος, διαφάνεια και συμμετοχή, για να δημιουργήσουμε μία κοινωνία αξιών, τόνισε. Για μας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης Β' κατηγορίας, κάθε Έλληνας είναι Α' κατηγορίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία χωρίζει τους πολίτες. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αντί να κόβει τις σπατάλες του δημοσίου, κόβει τα κονδύλια από την περιφέρεια.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία σχεδιασμού και ότι ασχολείται με τις εσωκομματικές ισορροπίες, με την εξυπηρέτηση των «γαλάζιων παιδιών», με το κυνήγι κάθε δημοκράτη πολίτη στο δημόσιο και την εξυπηρέτηση των ισχυρών.

Καθ' οδόν προς το Κρανίδι ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε στο Λυγουριό, που βρίσκεται πολύ κοντά στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο, όπως τον ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, έχει φέτος σοβαρό πρόβλημα λόγω του χρονικού περιορισμού των εκδηλώσεων των Επιδαυρείων. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να παρέμβει στον πρωθυπουργό, κάτι το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να πράξει.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου τη συμμετοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η αποστασιοποίηση του πολίτη ωφελεί τα ισχυρά συμφέροντα. Δεν είναι αρκετό, τόνισε, η φωνή του πολίτη να ακούγεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.