Αθλητικά
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 00:34

Στον τελικό του Nations League η Ολλανδία

Η Εθνική Ολλανδίας θα είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον τελικό του UEFA Nations League, το βράδυ της Κυριακής στο Πόρτο.

Η Εθνική Ολλανδίας θα είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον τελικό του UEFA Nations League, το βράδυ της Κυριακής στο Πόρτο.

Ύστερα από ωραία παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, οι «οράνιε» νίκησαν με 3-1 τα «τρία λιοντάρια», με ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό. 

Το σκορ άνοιξε ο Ράσφορντ στο 32΄ με πέναλτι που έκανε ο Ντε Λιχτ, αλλά ο περιζήτητος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός του Άγιαξ ισοφάρισε με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, στο 73΄. 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Λίνγκαρντ πέτυχε δεύτερο γκολ για την Αγγλία, το οποίο, όμως, δε μέτρησε μετά τη χρήση του VAR, παρότι η φάση ήταν οριακή και το γκολ θα μπορούσε να έχει μετρήσει. 

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1 και στην παράταση καθοριστικά αποδείχθηκαν τα λάθη των Άγγλων. Από σφάλμα του Μαγκουάιρ στο 97΄ και την απόκρουση του Πίκφορντ στο πλασέ του Ντεπάι, η μπάλα διεκδικήθηκε από τους Πρόμες και Γουόκερ κι αφού βρήκε στο πόδι του δεξιού μπακ των Άγγλων κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Το ματς τελείωσε οριστικά στο 114ο λεπτό, όταν ο Πρόμες έγραψε το τελικό σε άδεια εστία, κι ενώ είχε προηγηθεί νέο τραγικό λάθος των αμυντικών της Αγγλίας και συγκεκριμένου του έτερου στόπερ, Τζόουνς.