Αθλητικά
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 00:01

Στον τελικό του Nations League με... CR7 η Πορτογαλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε δυναμικά στην Εθνική Πορτογαλίας και την οδήγησε στον (πρώτο) τελικό του νεοσύστατου Nations League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε δυναμικά στην Εθνική Πορτογαλίας και την οδήγησε στον (πρώτο) τελικό του νεοσύστατου Nations League.

Ο άσος της Γιουβέντους, που δεν είχε συμμετάσχει στους αγώνες των ομίλων της διοργάνωσης, σκόραρε όλα τα τέρματα του ιβηρικού συγκροτήματος στη νίκη με 3-1 επί της Ελβετίας στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, στον πρώτο ημιτελικό.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προκρίθηκε στον τελικό, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (9/6, 21:00) στο ίδιο γήπεδο.

Ο Ρονάλντο, που είχε να σκοράρει με την Εθνική από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και συγκεκριμένα από το παιχνίδι με το Μαρόκο (1-0), άνοιξε το σκορ στο 25΄ και με άλλα δύο τέρματα στο τέλος (88΄, 90΄) χάρισε τη νίκη απέναντι στους Ελβετούς, που είχαν ισοφαρίσει με το πέναλτι του Ροντρίγκεζ στο 57΄.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης το 2016 στην Γαλλία θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο μπροστά στο κοινό τους, με αντίπαλο το νικητή του αυριανού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Αγγλία.

Στο 54΄ ο Μπριχ καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας, αλλά η χρήση του VAR έδειξε ότι στη φάση που είχε προηγηθεί στην περιοχή της Πορτογαλίας είχε γίνει παράβαση εις βάρος των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Γερμανός διαιτητής να καταλογίσει τελικά πέναλτι υπέρ της Ελβετίας.