Πολιτιστικά
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 10:20

Καζανόβα, Αγκάθα Κρίστι, Τσαρλς Μπρόνσον και Αλέν Ντελόν

Περιπέτεια μυστηρίου, κωμωδία με τις Αν Χάθαγουεϊ και Ρέμπελ Γουίλσον, γαλλικό δράμα, βραβευμένο θρίλερ φαντασίας, ο εραστής - θρύλος, η Αγκάθα Κρίστι, η Σάνσα Σταρκ του «Game of Thrones» καθώς και οι Τσαρλς Μπρόνσον και Αλέν Ντελόν δίνουν ραντεβού με τους σινεφίλ στις σκοτεινές αίθουσες την πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουνίου.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Περιπέτεια μυστηρίου, κωμωδία με τις Αν Χάθαγουεϊ και Ρέμπελ Γουίλσον, γαλλικό δράμα, βραβευμένο θρίλερ φαντασίας, ο εραστής - θρύλος, η Αγκάθα Κρίστι, η Σάνσα Σταρκ του «Game of Thrones» καθώς και οι Τσαρλς Μπρόνσον και Αλέν Ντελόν δίνουν ραντεβού με τους σινεφίλ στις σκοτεινές αίθουσες την πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουνίου.

«Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;»

Στην περιπέτεια μυστηρίου του Χινέρ Σαλίμ, η Λαίδη Γουίνσλεϊ, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, δολοφονείται σε ένα από τα Πριγκηπόνησα. Ο διάσημος επιθεωρητής Φεργκάν, απόμακρος αλλά και μεθοδικός στη δουλειά του, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβει την έρευνα. Γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά του πανέμορφου νησιού, όπου τα ταμπού αφθονούν, οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν δυνατοί και οι παραδόσεις είναι ισχυρότερες απ’ οτιδήποτε άλλο…

«Η Κομπίνα»

Οι Αν Χάθαγουεϊ και Ρέμπελ Γουίλσον ενώνουν δυνάμεις, στην κωμωδία του Κρις Άντισον, για τη μεγαλύτερη κομπίνα της ζωής τους. Μια μοιραία γυναίκα που απολαμβάνει μια χλιδάτη ζωή χάρη στις μικροαπατεωνιές που σκαρφίζεται, γνωρίζει μια εξίσου ικανή… συνάδελφό της, με την οποία θα σχηματίσουν ένα ασυναγώνιστο στις κομπίνες ζευγάρι, που βάζει στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.

«Ένα Αγγελικό Πρόσωπο»

Στο γαλλικό δράμα της Βανέσα Φιλό με πρωταγωνίστρια την Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μαρλέν, μια νεαρή μητέρα, ζει και μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της. Όταν γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα, αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων αδιαφορώντας για το ανήλικο παιδί της. Η μικρή, αρχίζει έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας για να ενωθεί και πάλι με τη μητέρα της.

«Σύνορα»

Στο θρίλερ φαντασίας του Ιρανού Αλί Αμπάσι -που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του 71ου Φεστιβάλ Καννών- μια σαραντάρα γυναίκα με ιδιόμορφη εμφάνιση, αποτέλεσμα μια χρωμοσωματικής ανωμαλίας, όπως έχει διδαχθεί από παιδί, έχει την ικανότητα να μυρίζεται την ενοχή, τις τύψεις, τον φόβο, κάτι που την κάνει ιδανική για να δουλεύει στο συνοριακό τελωνείο των επιβατηγών πλοίων της πόλης της. Η ρουτίνα της μοναχικής, υποταγμένης, καταπιεσμένης ζωής της θα ανατραπεί όταν γνωρίσει έναν άντρα που μοιάζει πολύ με εκείνη κι ο οποίος θα της αποκαλύψει ότι τίποτα δεν είναι όπως νόμιζε κι ότι, αντίθετα, κάτι πάει στραβά όχι με εκείνη μα με τον κόσμο γύρω της. Την ίδια στιγμή θ’ ανακαλύψει ένα κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας αλλά και μερικές αληθινά επώδυνες αλήθειες σε ένα ταξίδι σε πράγματα που αγνοούσε ή που δεν ήθελε να παραδεχθεί για την ίδια, τους ανθρώπους που την «αγαπούν» ή την κοινωνία που την ανέχεται.

«Αγκάθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου»

Η ταινία μυστηρίου του Τέρι Λόουν μάς μεταφέρει στο 1926. Με την προσωπική της ζωή στη χειρότερη φάση, και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Αγκάθα Κρίστι εμπλέκεται σε ένα μυστηριώδες άλυτο έγκλημα. Η Φλόρενς βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο για το Χέιστιγκς και η έρευνα για τον δολοφόνο, που ακολουθεί, αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στην Αγκάθα με την ελπίδα να πετύχει αυτό που η αστυνομία δεν κατάφερε. Η νεαρή συγγραφέας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο βασισμένη στις γνώσεις της από τα μυθιστορήματα, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι ο δολοφόνος είναι πολύ πιο κυνικός και επικίνδυνος από οποιοδήποτε φανταστικό της ήρωα.

«Καζανόβα, Τελευταία Αγάπη»

Η πρώτη και τελευταία αληθινή αγάπη του Καζανόβα -με τον Μπενουά Ζακό να υπογράφει τη σκηνοθεσία και τον Βενσάν Λαντόν να ερμηνεύει τον μεγαλύτερο εραστή του κόσμου.
Ο διάσημος για το πάθος του Καζανόβα, εξορίζεται στο Παρίσι χωρίς να γνωρίζει τίποτα και κανέναν. Εκεί ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια νεαρή πόρνη, σε σημείο που να αγνοήσει τα πάντα για να την κάνει δική του. Εκείνη, όμως, τον αποφεύγει και τον προκαλεί να σταματήσει να την ποθεί, εάν θέλει να την κάνει δική του.

«X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας»

Ο Σάιμον Κίνμπεργκ σκηνοθετεί της ιστορία της Τζιν Γκρέι από τους μεταλλαγμένους X-Men, με την Σόφι Τέρνερ του «Game of Thrones» στον πρώτο μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο της.

Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-Men αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

«Αντίο Φίλε»

Η ταινία του Ζαν Ερμάν που έκανε σταρ τον Τσαρλς Μπρόνσον στη μεγάλη του συνάντηση με τον Αλέν Ντελόν κυκλοφορεί σε επανέκδοση, με νέες κόπιες. Μετά τον Πόλεμο της Αλγερίας, δύο λεγεωνάριοι φτάνουν στη Μασσαλία για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Όταν ο ένας αποπειραθεί να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο εταιρείας με την οποία δήθεν συνεργάζεται, την ύστατη στιγμή θα βρει απέναντί του τον πρώην συμμαχητή, να προσπαθεί, επίσης, να το κλέψει. Κλειδωμένοι στο υπόγειο ανοίγουν τελικά το χρηματοκιβώτιο, αλλά ανακαλύπτουν ότι τους έχουν εξαπατήσει και τους έχουν στήσει ενέδρα.