Αθλητικά
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 18:19

Roland Garros: Ο «Βασιλιάς» (Φέντερερ) εξακολουθεί να γράφει Ιστορία

Ο πρώτος τενίστας στα χρονικά του αθλήματος που έφτασε τους 400 αγώνες Grand Slam είναι από σήμερα (31/05) ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο πρώτος τενίστας στα χρονικά του αθλήματος που έφτασε τους 400 αγώνες Grand Slam είναι από σήμερα (31/05) ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο θρυλικός Ελβετός στα 37 του χρόνια συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Roland Garros.  Αυτή την φορά χρειάστηκε 2 ώρες και 11 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 20χρονου Νορβηγού, Κάσπερ Ρούντ (νο 63 στον κόσμο) με 3-0 ( 6-3, 6-1, 7-6(8) και συνεχίζει την πορεία του στο γαλλικό Open χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ!

Στην φάση των «16» θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Λεονάρντο Μάγερ, Νικολά Μαού και αν περάσει στην οκτάδα, ενδεχομένως να παίξει με τον Στέφνο Τσιτσιπά!

Είναι η 14η φορά που προκρίνεται στον τρίτο γύρο του Roland Garros και αποτελεί και αυτό ρεκόρ. Πολλοί περίμεναν ότι ο Φέντερερ θα έβρισκε τον... μπελά του από τον νεαρό αντίπαλό του, ωστόσο ο βασιλιάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με εξαιρετική εμφάνιση έφτασε άνετα στο 2-0.

Στο τρίτο σετ ο μαχητικός Ρουντ ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός και κατάφερε να μείνει όρθιος μέχρι το τάι μπρέικ. Εκεί είχε ένα σετ πόιντ (7-6) το οποίο έσωσε ο Φέντερερ και στη συνέχεια ο Ελβετός εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο ματς πόιντ του μετά το 6-4 και 8-7, για να κλείσει τελικά τον αγώνα.