Πολιτική
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 18:10

Β. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει μία εικονική πραγματικότητα

Για ερμηνεία κατά το δοκούν της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση, κάνει λόγο η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/22/1157684.htm .

Όπως επισημαίνει η κ. Παπανδρέου, το μόνο που εξασφάλισε η κυβέρνηση με την πολιτική σκληρής και μονομερούς λιτότητας που εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια είναι, είτε μία ολιγόμηνη παράταση στην απόφαση για συνέχιση της επιτήρησης, είτε η λήψη ακόμη σκληρότερων μέτρων. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιτήρησης στην οποία έθεσε τη χώρα μας με δική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση», τονίζει και προσθέτει:

«Το "επίτευγμα" που επικαλείται η κυβέρνηση, ότι μείωσε το έλλειμμα κατά 2,3 μονάδες, οφείλεται, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, στις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη δραστική μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στα έκτακτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων».

«Κανείς δεν ξεγελιέται από την κυβερνητική προπαγάνδα και πάντως δεν ξεγελιέται ο ελληνικός λαός, που γνωρίζει πολύ καλά σε ποια κατάσταση έχει φέρει την ελληνική οικονομία η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη σκληρή πραγματικότητα της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, στην αναδιανομή του εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους και της επίδειξης αλαζονείας έναντι των εργαζόμενων από την κυβέρνηση», υπογραμμίζει η πρώην υπουργός.