Πολιτική
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 11:55

ΚΚΕ: «Ακρότητες και πρόκληση είναι οι μισθοί και οι συντάξεις»

«Οι "ακρότητες", στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. πρωθυπουργός, δεν βρίσκονται στους δίκαιους αγώνες και στις μορφές πάλης που οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν. Ακρότητες αποτελούν τα προκλητικά κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, που τα συμφέροντά τους η ΝΔ υπηρετεί».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/24/1158540.htm .

«Ακρότητα και πρόκληση αποτελούν τα κέρδη των εφοπλιστών, που φθάνουν για τον καθένα στα 38.000 δολάρια την ημέρα, σε μια σειρά περιπτώσεις ακόμα περισσότερα», τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Ακρότητες και πρόκληση είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, η ανεργία, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η παραπέρα αφαίρεση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων».

Οπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «ο κ. πρωθυπουργός ισχυρίσθηκε ότι το κράτος είναι όλων. Η αλήθεια βρίσκεται ακριβώς στο αντίθετο: Το κράτος είναι όργανο του κεφαλαίου, είναι εχθρός της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι κράτος ταξικό, όπως ταξική είναι και η πολιτική όσων μιλούν για ακρότητες, του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου».

«Σε εκείνο που έχει δίκιο ο Κ. Καραμανλής», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ, «είναι ότι η ΝΔ εφαρμόζει το πρόγραμμά της. Πράγματι, αυτά που γίνονται, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Υλοποιεί αυτά που υποσχέθηκε».

«Ας βγάλει ο λαός πολιτικά συμπεράσματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.