Πολιτική
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 15:06

Ν. Αθανασάκης: «Ο κ. Καραμανλής έπαιξε και σήμερα την ίδια κασέτα»

Αυστηρή κριτική στα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, άσκησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

«Ο κ. Καραμανλής έπαιξε και σήμερα την ίδια κασέτα. Διάβασε την ίδια ομιλία που περιφέρει απο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του και μετά. Κάθε σημείο αυτής της ομιλίας είναι και ένα ψέμα, αλλά τα ωραία και παχιά λόγια που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ανακυκλώνει ο κ. Καραμανλής δεν μπορούν να κρύψουν την υποκρισία, τον αυταρχισμό της κυβέρνησής του -την ώρα που μιλά δήθεν για διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία- τις αντιλαϊκές πολιτικές, την κοινωνική πόλωση και την υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής που προκαλεί η πολιτική του», σχολίασε ο εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης, «το τι λέει ο κ.Καραμανλής για την κυβερνήσή του δεν ενδιαφέρουν ούτε το στενό κομματικό ακροατήριό του».

Για τους πολίτες, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «σημασία έχουν οι πολιτικές του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του, μιας κυβέρνησης συντηρητικής, δεξιάς, που κρύβει το πρόσωπό της πίσω από ωραία λόγια, πλήττει τους πολλούς, ευνοεί τους λίγους, μειώνει το κύρος της χώρας και αυξάνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για όλους».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την αναφορά του Πρωθυπουργού για το «μέσον της πρώτης τετραετίας και την επόμενη τετραετία της ΝΔ», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κακό να προσπαθεί κανείς να εμψυχώσει τον εαυτό του, αλλά ο κ. Καραμανλής γνωρίζει την αλήθεια και την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι γι' αυτήν την κυβέρνηση η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει».

Εξάλλου, ο κ. Αθανασάκης επέκρινε τη σημερινή απουσία του πρωθυπουργού από την «Ωρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ο κ. Καραμανλής «δεν έστειλε κάν κάποιον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει» στην ερώτηση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εύης Χριστοφιλοπούλου, για την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ. Όπως παρατήρησε, ο Πρωθυπουργός στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας απο την ΝΔ, έχει πάει μία φορά για να απαντήσει στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.