Από τους πολιτικούς ιθύνοντες της Ε.Ε. οι οδοντίατροι ζητούν να αναγνωρίσουν ότι η στοματική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γενικής υγείας και ευεξίας και να ενσωματώσουν τη στοματική υγεία στη γενική πρόληψη και την προαγωγή υγείας, εστιάζοντας στους κοινούς παράγοντες κινδύνου.
Την ενίσχυση της παρουσίας των Ελλήνων ευρωβουλευτών - και την κατανόηση ότι η αποχή στις ευρωεκλογές μπορεί να αποδειχθεί λάθος αλλά και επικίνδυνη επιλογή- ζητά από τα μέλη της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ). Προσθέτει ότι οι Έλληνες οδοντίατροι όχι μόνο δεν πρέπει να μένουν στο περιθώριο, αλλά πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τις ευρωπαϊκές οδηγίες που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματός τους.
Από τους πολιτικούς ιθύνοντες της ΕΕ οι οδοντίατροι ζητούν να αναγνωρίσουν ότι η στοματική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γενικής υγείας και ευεξίας και να ενσωματώσουν τη στοματική υγεία στη γενική πρόληψη και την προαγωγή υγείας, εστιάζοντας στους κοινούς παράγοντες κινδύνου.
Υπογραμμίζουν την ανάγκη βελτίωσης της στοματικής υγείας όλων των Ευρωπαίων, αναφέροντας ότι μόνο το 41% των Ευρωπαίων έχει όλα τα δόντια του υγιή και μόλις το 57% των πολιτών της Ευρώπης συμβουλεύτηκε οδοντίατρο στη διάρκεια του περασμένου έτους.
Οι Ευρωπαίοι οδοντίατροι επιθυμούν να διασφαλίσουν καθολική πρόσβαση στη στοματική και οδοντιατρική περίθαλψη και να μειώσουν τις ανισότητες σε ολόκληρη της κοινοτική επικράτεια αλλά και εντός των κρατών-μελών.
«Πρέπει όλοι να κατανοήσουν πόσο αναγκαία είναι η καθιέρωση ενός μίνιμουμ οδοντιατρικής περίθαλψης στους Ευρωπαίους πολίτες, συμφωνημένο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και με στόχο την καθιέρωσή του εντός τετραετίας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Δεβλιώτης.
naftemporiki.gr