Αθλητικά
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 20:18

Η ΑΕΛ παρουσίασε τον Πέτριτς

Το νέο της προπονητή, Γκόρνταν Πέτριτς, παρουσίασε σήμερα (17/05) η ΑΕΛ.

Το νέο της προπονητή, Γκόρνταν Πέτριτς, παρουσίασε σήμερα (17/05) η ΑΕΛ.

Ο Σέρβος, ο οποίος το 1999 είχε φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, έθεσε υψηλούς στόχους ενόψει της νέας περιόδου, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει να φτιάξει μια ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς και την έξοδο στην Ευρώπη.

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μεγάλο σωματείο, όπως είναι η ΑΕΛ. Θέλω να πιστεύω πως θα ανταπεξέλθω στην ευκαιρία που μου δίνεται. Στόχος είναι να πάμε στο τελικό Κυπέλλου και να βρεθούμε στις θέσεις της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος μου. Παίρνω ρίσκο που θέτω από νωρίς ψηλά τον πήχη», τόνισε αρχικά ο Πέτριτς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνιστική του φιλοσοφία;

«Το 4-4-2 είναι το σύστημα που θα προσπαθήσουμε να παίξουμε, αλλά θα πρέπει να δούμε πως ανταποκρίνονται και οι ποδοσφαιριστές μας σε αυτό. Όσον αφορά την προετοιμασία, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε πότε ξεκινά το πρωτάθλημα και ύστερα θα αποφασίσουμε πότε θα ξεκινήσει».

Για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει ανέφερε: «Παρακολούθησα κάποιους αγώνες τις προηγούμενες ημέρες. Η ομάδα είναι συμπαγής, πειθαρχημένη και γνωρίζω κάποιους παίκτες.

Θα πρέπει να δουλέψω μαζί τους και μετά από λίγες εβδομάδες θα ζητήσω κάποιες αλλαγές. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πιέσω καταστάσεις. Θέλω να δω τους παίκτες και μετά θα αποφασίσω αν χρειαστούμε αλλαγές».

Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Αλεκσάνταρ Γιόβιτς, ο οποίος είχε παίξει στον ΠΑΟΚ το 1996.