Πολιτική
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 14:01

Βουλή - Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση της τροπολογίας Παυλόπουλου

Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας Παυλόπουλου, για τη διοικητική αυτονόμηση τεσσάρων κοινοτήτων από τον «Καποδίστρια» (κοινότητες Βραχασίου, Μιλάτου, Τσαριτσάνης και Ζωνιανών).

Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τη συζήτηση καταγγέλλοντάς τη ρύθμιση ως πελατειακή και ρουσφετολογική. «Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται να συμπράξει στην απαξίωση του Καποδίστρια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος, Ντίνος Ρόβλιας.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΚΚΕ και Συνασπισμός, με την προϋπόθεση να εξεταστούν οι περιπτώσεις των κοινοτήτων που επιθυμούν την αυτονόμησή τους. Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης, ζήτησε τη δέσμευση της κυβέρνησης να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για κραυγαλέες -όπως είπε- περιπτώσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Εν τω μεταξύ συνολικά 51 κοινότητες ζητούν την απόσχισή τους από τους καποδιστριακούς Δήμους http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/28/1159918.htm , ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, εννέα βουλευτές της ΝΔ ζητούν από το υπουργό Εσωτερικών, με εκπρόθεσμες τροπολογίες τους, την ένταξη κοινοτήτων στην επίμαχη τροπολογία.