Τεχνολογία-Επιστήμη
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 10:01

H Intel φέρνει την αρχιτεκτονική των 7nm μέχρι το 2021

Με εμφανές όφελος για το μέγεθος των συσκευών, η Intel επενδύει στην ισχύ και τον πρακτικό χαρακτήρα των laptops. 

Με εμφανές όφελος για το μέγεθος των συσκευών, η Intel επενδύει στην ισχύ και τον πρακτικό χαρακτήρα των laptops. 
 
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Intel, μέσα στον Ιούνιο του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή των πρώτων επεξεργαστών που είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 10nm, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην παρουσίαση πολύ λεπτών φορητών υπολογιστών, με εξαιρετική αυτονομία, καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για τη φιλοξενία μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας. 
 
Ο απώτερος στόχος της Intel είναι να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν, επεξεργαστές που να είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 7nm. Το χρονοδιάγραμμα που θέτει η Intel δείχνει ότι είναι εφικτό να βγουν στην αγορά επεξεργαστές με τέτοια αρχιτεκτονική στις αρχές του 2021. Η οικογένεια των επεξεργαστών που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 10nm θα ονομάζεται Ice Lake και θα προσφέρουν πολύ καλή απόδοση γραφικών σε σχέση με ένα τρέχων επεξεργαστή 8ης γενιάς. 
 
Μαζί με τους επεξεργαστές των 10nm θα υπάρχει μία GPU που θα αναλαμβάνει το έργο των γραφικών, αλλά και Τεχνητή Νοημοσύνη για πιο απαιτητικές εφαρμογές. Αναφορικά με τα όσα υπόσχεται η Intel για τους επεξεργαστές με αρχιτεκτονική 7nm που θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία το 2021, γίνεται λόγος για αυξημένες δυνατότητες λόγω των εξελιγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών. 
 
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η εταιρεία, οι επεξεργαστές αυτοί θα έχουν πολύ υψηλή απόδοση σε σχέση με τις τρέχουσες εκδόσεις, ενώ τα ενσωματωμένα γραφικά θα είναι επιπέδου μίας ανεξάρτητης κάρτας γραφικών του σήμερα, οι οποίες θα συνδυάζονται με μνήμη Intel Optane. Εκτός από την αυξημένη απόδοση των επεξεργαστών αυτής της γενιάς, η Intel υπόσχεται και σαφώς καλύτερη διαχείριση χώρου για τα επιμέρους τεχνικά στοιχεία ενός laptop, με προφανή οφέλη όχι μόνο για το συνολικό βάρος, αλλά και για τις εξωτερικές διαστάσεις των φορητών υπολογιστών που θα τους χρησιμοποιούν.