Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά και τοπικά πολύ ισχυρούς νοτίους ανέμους, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι έντονες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και πιθανόν τη Δυτική Στερεά. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί έως πολύ ισχυροί, οι οποίοι τη νύχτα θα γίνουν βορειο-δυτικοί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα τοπικά θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιο-δυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στις βόρειες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πιθανόν ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα κατά τόπους θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα κατά τόπους πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 5 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπει αρχικά για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιο-δυτικούς. Μικρή πρόσκαιρη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.