Αθλητικά
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 13:36

Δραματική πρόκριση για Φλαμένγκο - Κίτο στο Copa Libertadores

Η Φλαμένγκο και η LDU Κίτο προκρίθηκαν εντυπωσιακά στη φάση των «16» του Copa Libertadores εις βάρος της Πενιαρόλ, στη δραματική τελευταία (6η) αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Η Φλαμένγκο και η LDU Κίτο προκρίθηκαν εντυπωσιακά στη φάση των «16» του Copa Libertadores εις βάρος της Πενιαρόλ, στη δραματική τελευταία (6η) αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Οι Βραζιλιάνοι απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία στο Μοντεβιδέο από τους Ουρουγουανούς, την ώρα που η Κίτο σημείωνε τέσσερα γκολ στα τελευταία 25 λεπτά, στο ευρύ 4-0 απέναντι στην αδύναμη Σαν Χοσέ. 

Τα αποτελέσματα οδήγησαν τις τρεις ομάδες σε ισοβαθμία (από 10 βαθμοί), αλλά η Φλαμένγκο (+6) και η LDU Κίτο (+4) υπερίσχυσαν της Πενιαρόλ (+2) στη διαφορά τερμάτων.

Να σημειωθεί ότι η «Φλα» ακολούθησε στη φάση των «16» τις «συμπατριώτισσες» Παλμέιρας, Κρουζέιρο, Ιντερνασιονάλ, Ατλέτικο Παραναένσε και Γκρέμιο!

Στο 2ο όμιλο, η Εμελέκ προκρίθηκε επίσης στο γύρο των νοκ-άουτ, καθώς η Ντεπορτίβο Λάρα ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Χουρακάν με 3-0.

Η ομάδα από το Εκουαδόρ πήρε τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Κρουζέιρο με πέναλτι του Μπράιαν Ανγκούλο στο 90΄. Έως αυτό το παιχνίδι οι Βραζιλιάνοι μετρούσαν πέντε νίκες σε πέντε αγώνες, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ.

Η Παλμέιρας του Λουίς Φελίπε Σκολάρι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σαν Λορέντσο, που ήταν δεύτερη.

Στο άλλο παιχνίδι η Μελγκάρ (Περού) νίκησε στη Μπαρανκίγια της Κολομβίας την Ατλέτικο Τζούνιορ με 1-0, τερμάτισε στην τρίτη θέση και όπως συνέβη με τις Πενιαρόλ και Ντεπορτίβο Λάρα, θα συνεχίσει στο Copa Sudamericana. 

Εν τω μεταξύ, στον 8ο όμιλο η Γκρέμιο επικράτησε με 2-0 της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, την οποία άφησε τρίτη και προκρίθηκε ως δεύτερη, πίσω από τη Λιμπερτάδ που ηττήθηκε 1-2 στην Αργεντινή από τη Ροσάριο Σεντράλ.