Πολιτική
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 20:38

Η κρητική διατροφή και το ελαιόλαδο στην Ευρωβουλή

Εκδήλωση για το ελαιόλαδο πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 7 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτών Γιώργου Χατζημαρκάκη (γερμανός ευρωβουλευτής), Σταύρου Αρναουτάκη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη και Νίκου Σηφουνάκη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, στο πρώτο μέρος της, συζήτηση για το ελαιόλαδο ως βάση της υγιεινής κρητικής διατροφής, στην οποία θα μιλήσουν ο Επίτροπος Σταύρος Δήμας ο συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης, ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης» Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Γερμανικής «Επιτροπής για το ελαιόλαδο» Ντίτερ Ομπεργκ και ο Παναγιώτης Μπαρζούκας από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει δεξίωση με κρητικά προϊόντα και έκθεση φωτογραφίας με αρχειακό υλικό για την ελιά και το ελαιόλαδο από τη συλλογή του Νίκου Ψιλάκη.