Πολιτική
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 17:07

Βουλή: Άνοιξε η αυλαία της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση - «μάχη» για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέχεια της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Η κοινοβουλευτική συζήτηση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ.

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση - «μάχη» για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέχεια της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Η κοινοβουλευτική συζήτηση ξεκίνησε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ.

Με τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, η σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης αναμένεται σφοδρή μετά και τις εξαγγελίες για παροχές από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία

Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Η συζήτηση θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τo βράδυ της Παρασκευής.

naftemporiki.gr