Αθλητικά
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 13:02

Ριβάλντο: «Όσο είμαι καλά θα παίζω»

«Όσο είμαι καλά θα παίζω. Όταν νιώσω ντροπή για το θέαμα που παρουσιάζω θα σταματήσω. Προς το παρόν αισθάνομαι σαν να είμαι 25 ετών».

Αυτό τονίζει ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού Ριβάλντο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sportday.

«Εμπιστεύομαι το παιχνίδι μου. Αν πάω στο Μουντιάλ θα διακριθώ», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο «Ρίμπο» και απαντά σε όσους τον μέμφονται για την ηλικία του: «Αφού είμαι γέρος, γιατί σε κάθε ματς με παίζουν μαν του μαν οι αντίπαλοι;».

Ο Ριβάλντο δηλώνει ευτυχισμένος στην Ελλάδα. «Πρέπει να ζήσει κάποιος εδώ για να καταλάβει ότι είναι πάρα πολύ ωραία για να μείνεις και να παίξεις. Όταν προσαρμόστηκα, όλα έγιναν άψογα. Πραγματικά, είμαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα. Αν κάποιοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές έχουν πρόταση και ζητήσουν την άποψή μου, θα τους πω "ναι, αξίζει τον κόπο" να έρθουν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την παραμονή του ή όχι στην ομάδα του Πειραιά, ο βραζιλιάνος σταρ επισημαίνει: «Αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που έχει γίνει είναι ότι ο προπονητής μίλησε μαζί μου και μου είπε ότι με θέλει και για την επόμενη χρονιά. Επισήμως δεν μου έχουν πει τίποτε από την ομάδα και προς το παρόν δεν μπορώ να πω αν θα μείνω ή όχι. Αν δεν με καλέσει ο πρόεδρος για να μιλήσουμε για το συμβόλαιο, δεν θέλω και δεν είναι σωστό να πω τίποτα».

Κληθείς να σχολιάσει τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού, ο Ριβάλντο δηλώνει: «Θα πάμε καλύτερα, αφού έχουμε βάλει τα θεμέλια να κάνουμε κάτι καλό. Φέτος, ας πούμε πως είχαμε τη δικαιολογία ότι ήταν η πρώτη χρονιά του νέου προπονητή. Του χρόνου όμως πρέπει να κάνουμε αυτό το παραπάνω βήμα. Χρειάζεται οργάνωση, μεταγραφές. Ο,τι κι αν γίνει, πρέπει να περάσουμε τουλάχιστον τον όμιλο. Όταν μένεις έξω, τότε αυτό είναι αποτυχία. Μου συνέβη και στην Μπαρτσελόνα. Ήταν αποτυχία. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολλούς φιλάθλους. Μπορεί πολλά πράγματα. Με καλή οργάνωση και καλές μεταγραφές θα πετύχει. Πρέπει να παίζουμε χωρίς φόβο απέναντι στους αντιπάλους μας».

«Πέρυσι χάσαμε από τη Μονακό στη Γαλλία. Δεν μας μέτρησαν ένα γκολ του Οκκά στο 89'. Ενα ματς παίζεται 90' και παραπάνω λεπτά. Δεν χρειάζονται πάντα δικαιολογίες. Στη Μαδρίτη, χάσαμε στο 86'. Ναι, αλλά στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ μπορούσε να μας είχε βάλει πέντε γκολ. Ας μην ψάχνουμε πάντα για δικαιολογίες με τα γκολ στα τελευταία λεπτά», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο «Ρίμπο».

Στην ερώτηση για το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός ώστε να κάνει την πολυπόθητη πορεία στη Ευρώπη, ο Ριβάλντο τονίζει την ανάγκη να επενδύσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε παίκτες γνωστούς, με εμπειρία σε μεγάλες ομάδες, που θα εμπνέουν σεβασμό και θα προσφέρουν.

«Αν ο Ολυμπιακός θέλει να είναι μεγάλη ομάδα, δεν πρέπει να πουλήσει τον Τουρέ. Πώς θες να είσαι μεγάλος αν πουλάς παίκτες που μπορούν να σου προσφέρουν; «Και για τον ίδιο θα είναι καλό να μείνει, σημειώνει ο βραζιλιάνος σουπερσταρ(...) «Θα αποκτήσει κι άλλες εμπειρίες, θα γίνει πιο δυνατός. Ας κάνει υπομονή. Είναι μικρός ακόμα. Εγώ πήγα στα 25 μου στην Ισπανία. Δεν έπαθα τίποτα. Ας μη βιάζεται. Είναι καλός παίκτης. Θα πάει ψηλά, αλλά πρέπει να μείνει προσγειωμένος. Όσο σκέφτεται τη μεταγραφή, μόνο κακό θα του κάνει».

Από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Ρίμπο δηλώνει ότι του αρέσει πολύ ο Καφές, αλλά και ο Στολτίδης. «Είναι καλός και ο Ταραλίδης. Αν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, πάρει παιχνίδια στα πόδια του, θα γίνει καλύτερος», προσθέτει.

Στη συνέχεια ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός εκφράζει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Τροντ Σόλιντ, τον οποίο χαρακτηρίζει φιλόδοξο, διευκρινίζοντας επίσης πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Ο τρόπος του παιχνιδιού, το κλίμα στα αποδυτήρια, οι προπονήσεις, όλα λειτουργούν καλύτερα», σημειώνει.

Όσο για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, ο Ριβάλντο τονίζει ότι είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. «Μου έχει φερθεί άψογα. Κύριος και σπουδαία προσωπικότητα. Για έναν επαγγελματία δεν είναι απαραίτητο το πριμ. Ένας παίκτης δεν χρειάζεται πριμ για να κερδίσει. Δεν είχε την υποχρέωση να το κάνει. Το έκανε γιατί αγαπάει την ομάδα. Δεν κερδίσαμε για το πριμ στα ντέρμπι. Νικήσαμε επειδή είμαστε επαγγελματίες και παίζουμε πάντα για τη νίκη. Ο πρόεδρος όμως είναι πάντα δίπλα και μας στηρίζει. Και αυτό είναι σημαντικό για κάθε παίκτη», αναφέρει.

Αναφερόμενος εξάλλου, στην αποτυχία πρόκρισης της Εθνικής στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ο Ριβάλντο υπογραμμίζει: «Είναι δυνατόν η πρωταθλήτρια Ευρώπης να μην πάει στο Μουντιάλ; Κατά τη γνώμη μου, είναι ντροπή».«Χάσατε στη Δανία και μείνατε έξω από το Μουντιάλ. Είδα στην τηλεόραση κάτι φράσεις "μπράβο", "δεν τρέχει τίποτα". Τι θα πει αυτό; Πως "δεν πειράζει". Πειράζει και μάλιστα πολύ. Οι παίκτες πρέπει να ζουν με αυτές τις ευθύνες. Μόνο έτσι θα μείνεις σε υψηλό επίπεδο. Στη Βραζιλία οι καλοί παίκτες φαίνονται πάνω στην πίεση. Τώρα όλοι λένε πως είναι φαβορί για το Μουντιάλ. Αν δεν πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι σίγουρος πως πολλοί ποδοσφαιριστές δεν θα γυρίσουν στην πατρίδα. Θα μείνουν στην Ευρώπη με την κριτική που θα τους ασκηθεί. Έτσι πρέπει να ζεις. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση», τονίζει ο γεννημένος νικητής Ριβάλντο.

Πηγή: Sportday