Mag
Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 07:41

Το κοστούμι υιοθετεί την τάση της βερμούδας

Στα νησιά Βερμούδες, βλέπει κανείς άνδρες να κυκλοφορούν καθημερινά με τους χαρτοφύλακές τους και –πολύ συχνά χρωματιστές- βερμούδες.

Στα νησιά Βερμούδες, βλέπει κανείς άνδρες να κυκλοφορούν καθημερινά με τους χαρτοφύλακές τους και –πολύ συχνά χρωματιστές- βερμούδες.

Τα νησιά αυτά, άλλωστε, είναι εκείνα που «δάνεισαν» στις βερμούδες το όνομά τους.

Όπως εξηγεί η ομάδα του In Icons We Trust, το λεγόμενο «Bermuda rig» θεωρείται η επίσημη ενδυμασία τους και περιλαμβάνει εκτός από βερμούδα, ένα σακάκι και ψηλές κάλτσες που καλύπτουν τη γάμπα.

Η εμφάνιση καθιερώθηκε όταν, στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Βρετανοί στρατιώτες που είχαν τοποθετηθεί στο νησί, δεν άντεξαν τη ζέστη και ζήτησαν επίσημα την άδεια να κόψουν τα παντελόνια τους.

Η ελευθερία αυτού του λουκ έρχεται και με δύο κανόνες: πρώτον να φορά κανείς σακάκι και γραβάτα, και δεύτερον να μην επιτρέπει το ύψος βερμούδας να ξεφεύγει πολύ πάνω από το γόνατο.

Η φετινή τάση θέλει το κοστούμι να υιοθετεί τον συνδυασμό με βερμούδα, δημιουργώντας ενδιαφέροντα looks.

Ξεφεύγοντας από το πρωτόκολλο:

· Φορέστε το «κοστούμι» σας με ένα ζευγάρι loafers ή εσπαντρίγιες.

· Όσο χαλαρό και να είναι το κάτω μέρος της εμφάνισής σας, φροντίστε να είστε τυπικότατοι σε ό,τι αφορά το σακάκι και τη γραβάτα σας.

· Η pochette προσθέτει ενδιαφέρον, όπως και η χρήση της ζώνης που διασφαλίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό της εμφάνισης.

· Δοκιμάστε το look σε επίσημες εμφανίσεις στο νησί για να κατακτήσετε τις πρώτες θετικές εντυπώσεις.

THE LOOK

Σακάκι, βαμβακερό πουκάμισο και βαμβακερή βερμούδα όλα Vardas. Διαθέσιμα από το Vardas/Golden Hall και online στο www.vardas.gr

Εσπαντρίγιες από τη συλλογή του Classico. Διαθέσιμες στο κατάστημα Classico Uomo, Μαίζωνος 95-Πάτρα και online στο www.classico.gr.

Ρολόι από την IWC Aquatimer Chronograph Edition «Sharks». Διαθέσιμο στο www.iwc.com.

Γραβάτα και pochette από προσωπική συλλογή.

Γυαλιά οράσεως Luxottica Hellas.

Πηγή: In Icons We Trust
Κάντε like στη σελίδα του In Icons We Trust στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα