Κόσμος
Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 10:39

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς και το σχέδιό του για τις αγροτικές περιοχές

Το σχέδιό του για την υποστήριξη των αγροτικών περιοχών στις ΗΠΑ παρουσίασε χθες ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς.

Το σχέδιό του για την υποστήριξη των αγροτικών περιοχών στις ΗΠΑ παρουσίασε χθες ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς.

Οι βιομηχανίες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων και οι εταιρικές κοινοπραξίες στον αγροτικό τομέα θα κληθούν να πληρώσουν μέσω σκλήρυνσης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και των σχετικών κανονισμών, ώστε να προστατευτούν οι μικρότερες οικογενειακές αγροτικές επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε ο Σάντερς, σύμφωνα με το CNN.  

«Προέρχομαι από μία από τις πιο αγροτικές και τις πιο όμορφες πολιτείες στις ΗΠΑ. Δεν θα ξεγράψω την αγροτική Αμερική», τόνισε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόντ μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Όσατζ, στην πολιτεία της Αϊόβα.

«Ενδεχομένως να είμαι κάπως σκληροπυρηνικός στο σημείο αυτό, αλλά νομίζω ότι ένας αγρότης που παράγει την τροφή που τρώμε είναι το ίδιο σημαντικός όπως μερικοί λωποδύτες στην Wall Street που καταστρέφουν την οικονομία», πρόσθεσε.

Ο Σάντερς επικεντρώθηκε στους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωππίζουν συχνά οι μικροί αγρότες που εξαρτώνται από έναν αγοραστή των προϊόντων τους ή προμηθευτή που καθορίζει τις τιμές πώλησης των προϊόντων. Και δεσμεύτηκε για τη λήψη μέτρων προστασίας των αγροτών.

naftemporiki.gr