Πολιτική
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, που κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Σχετική βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιοδυτικά καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση στα βορειοδυτικά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές στα νότια πεδινά και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειο μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και αργότερα τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και βροχές ή καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα νότια νοτιοδυτικοί ισχυροί, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγια χιόνια στα ορεινά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδα με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και στα ανατολικά βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.