Πολιτική
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 19:17

Συνάντηση Παπανδρέου - Παπαδόπουλου

Η επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού και ειδικότερα το θέμα της Αμμοχώστου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και ιδιαίτερα την επανέναρξη των προσπαθειών για την επίλυσή του ιδίως μετά τη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Αανταλλάξαμε απόψεις γύρω από το θέμα της Αμμοχώστου που είναι ένα ζήτημα, όπως και πολλά άλλα, το οποίο είναι μέσα στην καρδιά μας και νομίζουμε ότι μπορεί να ευοδωθούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή».

Οπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ έχει υπάρξει νέα δυναμική, αρκεί αυτή να αξιοποιηθεί από όλες τις πλευρές και τονίζω εδώ τις υποχρεώσεις της Τουρκίας και την προοπτική των Τουρκοκυπρίων να βρεθούμε όλοι στην ίδια οικογένεια και πολύ σύντομα».

«Η αξιοποίηση της Ε.Ε., η πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε., η επανένωση του νησιού ώστε και οι Τουρκοκύπριοι να μπορούν να γεύονται όλα τα πλεονεκτήματα και τα δικαιώματα της Ενωσης, είναι η προοπτική που μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για την επίλυση του Κυπριακού και για μια ειρηνική συμβίωση στην περιοχή μας», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου.