Πολιτική
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βελτιωμένο καιρό σχεδόν σε όλη τη χώρα και εξασθένηση των βορείων ανέμων, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια, ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που αργότερα στα δυτικά θα αυξηθούν. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στη Δυτική Μακεδονία το απόγευμα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι με μέτριοι με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -9 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από -5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα τις πρω¨νές ώρες. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα νότια θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσε ή χιονόνερου στα ανατολικά και βόρεια τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και στα βορειοδυτικλά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τη νύχτα στην Κεντρική ακι Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που σταδιακά θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα βόρεια.