Πολιτική
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Σταδιακή επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι, που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, που μετά το μεσημέρι θα ενισχθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και αργά το βράδυ τοπικά σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς έως μέτριοι, που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και στα βόρεια σε πολύ ισχυρούς και το βράδυ σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια. Ανεμοι: Δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά, νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς και στο Ιόνιο πολύ ισχυρούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.