Πολιτική
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 12:24

Υποκλοπές - Δεκτό το αίτημα για κατάθεση εκπροσώπων της Ericsson

Δεκτό έγινε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, Αν. Καραμάριο το αίτημα για κατάθεση εκπροσώπων της Εricsson.

Η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει για την ερχόμενη Τετάρτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εricsson, ενώ στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση τις 22/3 θα κληθεί να καταθέσει και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου (σ.σ. ο πρώτος που ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Γ. Κορωνιά για το θέμα των υποκλοπών).

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, και του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολου Σταύρου, καθώς ο κ. Κακλαμάνης επέμενε να κληθεί πριν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ericsson, ο κ. Αγγέλου. Ο κ. Σταύρου έκανε λόγο για εμπάθεια του κ. Κακλαμάνη, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής.

Στην κατάθεση Κορωνιά εξάλλου, και σε ερώτηση αν σήμερα το δίκτυο της Vodafone είναι ασφαλές, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως προς αυτήν την κατέυθυνση εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοί της και αυτό διασφαλίζουν, ενώ στην παρατήρηση ότι παρ' όλα αυτά, πριν το δίκτυο δεν ήταν ασφαλές, ο κ. Κορωνιάς απάντησε: «Σε αυτό δεν φταίμε εμείς, αλλά οι άλλοι (εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την Ericsson ).