Πολιτική
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, σε όλη τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρσία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι που από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχής. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη βορειοδυτική Ελλάδα, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες το πρωΐ στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στα ανατολικά και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα πνέουν βόρειοι βορειδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί κα ιαργότερα στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και τοπικά πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούον σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα.