Πολιτική
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 15:32

Σκληρή απάντηση Ρουσόπουλου σε Παπανδρέου

Τη λύπη του για τον «κατήφορο που -όπως είπε- επέλεξε να ακολουθήσει» ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την απογραφή. Προ διετίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υποσχέθηκε μια μοντέρνα πολιτική συμπεριφορά ήθους και σοβαρότητας -υπενθύμισε ο κ. Ρουσόπουλος- όμως στη συνέχεια διολίσθησε σε λαϊκισμό», είπε.

Αντιλαμβάνομαι, είπε ο εκπρόσωπος, την ανάγκη του Γ. Παπανδρέου να ενισχύσει το προσωπικό του πολιτικό προφίλ, παρατηρώντας ωστόσο, ότι «η συμπεριφορά του κάθε άλλο παρά σοβαρότητα εκπέμπει. Είναι κρίμα, διότι άλλα δείγματα γραφής είχε δείξει στην αρχή ο κ.Παπανδρέου και άλλα υπέκρυπτε κάτω από το μειλίχιο χαμόγελό του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της Eurostat για τον τρόπο εγγραφής των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό, ο κ.Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με τη μεθοδολογία που θα τηρείται «από δώ και πέρα» και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ άφησε έλλειμμα 6,6% και έτσι ακόμη κι αν αφαιρεθούν οι 2 μονάδες των αμυντικών δαπανών, ο τελικός λογαριασμός δεν προσεγγίζει τον δείκτη του 1,5% που υποστήριζε η αξιωματική αντιπολίτευση ως μέγεθος του ελλείμματος και πάντως δεν ήταν της τάξης του 3% που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ απέκρυψε απο τον προϋπολογισμό ένα κονδύλι άνω των 8 δισ.ευρω, ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε ότι «το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε τις αμυντικές δαπάνες όπου ήθελε, αυτό, όμως, δεν μπορεί να το αιτιολογήσει πειστικά, όπως εξίσου πειστικά δεν απαντά για το ύψος του ελλείμματος».

«Το ΠΑΣΟΚ πλαστογράφησε τους αριθμούς και τώρα πλαστογραφεί την ιστορία», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε ερώτηση, εξάλλου, σχετικά με την πρακτική που θα ακολουθήσει η παρούσα κυβέρνηση ως προς την εγγραφή των αμυντικών δαπανών, ο κ.Ρουσόπουλος ανέφερε ότι θα τηρηθεί «ό,τι έχει συμφωνηθεί».

Στο μεταξύ, με αφορμή ερώτηση περί της παραπομπής σε δίκη δύο στελεχών της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το Κτηματολόγιο είχε διαφημιστεί από το ΠΑΣΟΚ ως το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα του. Το 2001, όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -λόγω κακοδιαχείρισης- ζήτησε την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων που είχαν εισπραχθεί για τον σχεδιασμό του κτηματολογίου. Με άλλα λόγια κλήθηκε η χώρα μας να επιστρέψει 100 εκατ. ευρω».

Ο Θ. Ρουσόπουλος έκανε στη συνέχεια λόγο για «άθλο» του ΥΠΕΧΩΔΕ που κατάφερε μετά ταύτα να προχωρήσει στην κατάρτιση νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο.