Πολιτική
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Περιορισμό των βροχών και των καταιγίδων στην Ανατολική Ελλάδα, όπου το έως βράδυ θα εξασθενήσουν, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές, κυρίως στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες. Από αργά το απόγευμα, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή το πρωΐ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτιροι και πρόσκαιρα το πρωΐ, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.