Αθλητικά
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 12:19

Έτοιμος για «πανηγύρια» ο ΠΑΟΚ

Η αναμονή 34 ετών πλησιάζει στο τέλος της για τον ΠΑΟΚ. Η λαοφιλής ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να πανηγυρίσει την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1985 και συνολικά τρίτη (το 1976 η πρώτη) στο επίπεδο της ανώτατης εθνικής κατηγορίας.

Η αναμονή 34 ετών πλησιάζει στο τέλος της για τον ΠΑΟΚ. Η λαοφιλής ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να πανηγυρίσει την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1985 και συνολικά τρίτη (το 1976 η πρώτη) στο επίπεδο της ανώτατης εθνικής κατηγορίας.

Ο «Δικέφαλος», που συνεχίζει αήττητος στη Σούπερ Λίγκα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα από την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής και αν νικήσει κατακτά τον τίτλο και μαθηματικά. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση ισοπαλίας, ακόμη και ήττας, αρκεί σε αμφότερες τις περιπτώσεις να έχει ίδιο αποτέλεσμα (ισοπαλία ή ήττα) ο Ολυμπιακός, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Τα προγνωστικά, σαφώς, είναι υπέρ της ομάδας του Ρασβάν Λουτσέσκου, αλλά η έδρα της ΑΕΛ παραμένει μία από τις πιο δύσκολες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι γηπεδούχοι έχουν κίνητρο, καθώς βρίσκονται μόλις στο +4 από τη 13η θέση, η οποία οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της Football League.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει απαγορεύσει την οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Ξάνθη θέλοντας να πάρει «εκδίκηση» για την ισοπαλία του πρώτου γύρου (1-1) στη Θράκη, σε ένα παιχνίδι που είχε εντονότατα παράπονα από τη διαιτησία του Θανάση Τζήλου και στο οποίο απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς, στην καταδίωξη του ΠΑΟΚ.

Ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Άρη να φιλοξενεί τον Ατρόμητο. Η ομάδα των δυτικών προαστίων κατέχει την τέταρτη θέση με 3 βαθμούς διαφορά από το μακεδονικό συγκρότημα, που θα έχει την τελευταία ευκαιρία του.

Η Λαμία περιμένει την ΑΕΚ, με το μυαλό στη ρεβάνς του Κυπέλλου απέναντι στον ίδιο αντίπαλο τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ, που «καίγεται» για βαθμούς.

Από εκεί και ύστερα, οι εναπομείνασες αναμετρήσεις χαρακτηρίζονται «ζωής και θανάτου», καθώς με την αναδιάρθρωση επί θύραις θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίοι της κατάταξης. Ειδικά τα παιχνίδια Λεβαδειακός-Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης είναι «φωτιά» και από την έκβασή τους θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, ο χάρτης της νέας περιόδου στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα (ώρα έναρξης 19:00):

  • ΑΕΛ-ΠΑΟΚ (NOVA)
  • Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός (ΕΡΤ)
  • Άρης-Ατρόμητος (ΕΡΤ)
  • Λαμία-ΑΕΚ (ΕΡΤ)
  • Λεβαδειακός-Πανιώνιος (NOVA)
  • Ολυμπιακός-Ξάνθη (NOVA)
  • Παναθηναϊκός-ΟΦΗ (ΕΡΤ)
  • ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (NOVA).